גילאון וגורדון

המדריך

המדריך & הפיננסי

הפיננסי

המדריך הפיננסי

המדריך & הפיננסי

מאמרים

חרב פיפיות פיננסית – הפופולריות של מוצרי המדדים הפסיביים מייצרת הזדמנות למנהלי ההשקעות האקטיביים.

ההשקעה בתעודות/קרנות סל (ETFים) וניהול פאסיבי של התיק צברו פופולריות רבה בשל החיסכון בדמי הניהול והיכולת לספק תשואות דומות למדדי הבורסות השונים. יחד עם זאת, להערכתנו, הפופולריות הרבה של המכשירים הפסיביים דווקא מגדילה את הסיכון שבהשקעה בהן. במאמר זה, נעבור על המגבלות של המכשירים הפסיביים ונציג את היתרונות של הניהול האקטיבי על פני המכשירים הפסיביים, תוך הדגשת הפוטנציאל לתשואות עודפות, גמישות, ניהול סיכונים והתאמה אישית.

1. פוטנציאל לביצועים טובים יותר: מנהלי השקעות פעילים שואפים לעלות על השוק על ידי ניצול המומחיות, המחקר והניתוח שלהם. שלא כמו תעודות סל, שעוקבות אחר מדדים או קבוצות נכסים ספציפיים, למנהלים פעילים יש את הגמישות לבחור בהשקעות שלדעתם יצליחו להתעלות על השוק. יכולת זו להשקיע באופן סלקטיבי בנכסים מוערכים בחסר או לנצל הזדמנויות בתנאי שוק דינמיים יכולה להוביל לביצועים פוטנציאליים ולתשואות עודפות על תעודות סל המחקות באופן פסיבי את ביצועי השוק בכללותו ולא מתמקדות בסקטורים או נכסים ספציפיים.

2. לקנות בזול, למכור ביוקר: היות ומרבית מדדי הבורסה בנויים על פי משקולות הנגזרות משווי השוק של נכסי הבסיס, נוצר מצב מעוות שבו מוצרים פסיביים, כדוגמת קרנות סל, מגדילים חשיפה למניות ככל שהן יקרות יותר, ומקטינים חשיפה למניות ככל שהן זולות יותר. אסטרטגיה מסוג זה עשויה להצליח בתקופות מסוימות בהן מספר מניות גדולות מושכות את המדדים כלפי מעלה, אך לאורך זמן, זו שיטה שעלולה ליצור בועות ובסופו של דבר להתפוצץ יחד איתן. מנהלי השקעות אקטיביים עשויים לנצל את העיוותים וליצר חשיפות איכותיות לנכסים הנסחרים במחירים אטרקטיביים על חשבון נכסים שערכם התנפח, בין השאר, בשל זרימת כספיים מסיבית לקרנות סל / ETFים.

3. גמישות ואסטרטגיות אופורטוניסטיות: למנהלים אקטיביים מקצועיים יש את החופש להתאים את אסטרטגיות ההשקעה שלהם כדי לנצל את תנאי השוק המשתנים. הם יכולים להגיב במהירות לטרנדים מתעוררים, שינויים כלכליים או אירועים ספציפיים לחברה. גמישות זו מאפשרת למנהלים פעילים לעסוק בהקצאת נכסים טקטית, שינוי תמהיל הסקטורים ובחירת מניות אקטיבית. זאת במטרה לנצל הזדמנויות השקעה ולנהל סיכונים בצורה יעילה יותר. לעומת זאת, תעודות סל עוקבות אחר כללי השקעה שנקבעו מראש, המגבילות את יכולתן להגיב במהירות להתפתחויות בשוק ועלול להחמיץ מהלכי השקעה מועילים.

4. ניהול סיכונים ושימור הון: בניהול אקטיבי משתמשים בטכניקות שונות לניהול סיכונים כדי להגן על הון המשקיעים. באמצעות מחקר וניתוח קפדניים, ניתן לזהות מלכודות פוטנציאליות, להפחית את החשיפה לניירות ערך מוערכים ביתר או בסיכון גבוה, ולנהל באופן אקטיבי הקצאות תיקים כדי להפחית את הסיכונים לירידות חדות. בזמנים של ירידה בשווקים או תנודתיות מוגברת, מנהלים פעילים יכולים לבצע התאמות בזמן כדי להגן על ההון ולהניב תשואות חיוביות. גישת ניהול סיכונים פרואקטיבית זו מבדילה בין ניהול אקטיבי לבין תעודות סל, העוקבות באופן פסיבי אחר השוק ועשויות לחשוף את המשקיעים לרמות סיכון גבוהות יותר בתנאי שוק סוערים. בנוסף מנהלי פעילים יכולים לבחור במוצרי השקעה שונים אשר לא נמצאים בקורלציה אחד עם השני ובכך להפחית את התנודתיות של התיק.

5. התאמה אישית ופורטפוליו מותאמים: ניהול אקטיבי מספק למשקיעים אפשרות להתאים אישית תיקים על סמך יעדי ההשקעה הייחודיים שלהם, העדפותיהם וסובלנות הסיכון שלהם. בניגוד לתעודות סל שמציעות מערך אחזקות קבוע מראש, מנהלים פעילים יכולים לבנות תיקים שיתאימו ליעדי השקעה וטווחי זמן השקעה ספציפיים. התאמה אישית זו מאפשרת למשקיעים לשלב בתיקים שלהם שיקולים אתיים, העדפת סקטורים מסוימים או אסטרטגיות השקעה ספציפיות אחרות. ניהול אקטיבי יכול לספק גישה מותאמת אישית יותר, המותאמת לצרכים ולהעדפות האישיות של המשקיעים, אשר עשוי להיות מאתגר להשיג באמצעות ניהול פאסיבי.

6. מעורבות משקיעים משופרת ושקיפות: מנהלים פעילים מטפחים קשר קרוב יותר עם משקיעים, מספקים עדכונים שוטפים, דוחות ביצועים ותובנות לגבי החלטות ההשקעה שלהם. שקיפות זו מאפשרת למשקיעים לקבל הבנה ברורה יותר של אסטרטגיית ההשקעה, האחזקות והרציונל מאחורי החלטות המנהל הפעיל. לעומת זאת, תעודות סל מספקות בדרך כלל עדכונים פחות תכופים ושקיפות מוגבלת לגבי תהליך קבלת החלטות ההשקעה. המעורבות והשקיפות המוגברים בניהול פעיל יכולים לספק למשקיעים רמה גבוהה יותר של ביטחון ושביעות רצון, שכן יש להם הבנה מעמיקה יותר של ההשקעות שלהם והזדמנות ליצור אינטראקציה עם מנהל ההשקעות.

לסיכום, בעוד לתעודות סל וניהול פאסיבי יש את היתרונות שלהן, ניהול השקעות אקטיבי מציע יתרונות ייחודיים שיכולים להוביל לתשואות עודפות, גמישות, ניהול סיכונים יעיל, התאמה אישית ומעורבות משקיעים משופרת. הפוטנציאל לביצועים טובים יותר, אסטרטגיות אופורטוניסטיות, ניהול סיכונים פרואקטיבי, תיקים מותאמים ושקיפות מוגברת הם יתרונות מרכזיים של ניהול אקטיבי על פני תעודות סל. על כל משקיע להעריך בקפידה את יעדי ההשקעה, סובלנות הסיכון וההעדפות שלו ולקבוע את הפיזור הנכון בין ניהול אקטיבי לניהול פסיבי באמצעות מדדים.

Scroll to Top
דילוג לתוכן