חודש מרץ 2025 היה סוער במיוחד בשווקים הגלובליים, עם הסלמה משמעותית במלחמת הסחר בהובלת ממשל טראמפ. בפרק החדש שלנו בפלטפורמת GroupHug, אנו מנתחים כיצד גידור סיכונים הופך לאסטרטגיה קריטית עבור משקיעים בתקופה זו של טלטלות ואי-ודאות בשווקים העולמיים.
המכסים בשיעור של 25% יבוא מקנדה ומקסיקו, לצד הכפלת המכסים על סין ל-20%, יצרו זעזועים משמעותיים. אולם הדרמה האמיתית נמצאת בהכרזת טראמפ על “יום השחרור” ב-2 באפריל, עם כוונתו להטיל מכסים “על כל המדינות”. תהליכי גידור סיכונים יעילים מחייבים הכרה בכך שמדובר בשינוי מבני ארוך-טווח בכלכלה העולמית ולא בזעזוע זמני בלבד.
אחת התופעות המרתקות שאנו מנתחים היא הרוטציה המתפתחת מהשקעות בארה”ב לשווקים בינלאומיים. פערי הערכות השוק מגיעים לרמות היסטוריות – ארה”ב נסחרת במכפיל של כ-21, אירופה במכפיל של כ- 14, ואמריקה הלטינית וסין במכפילים של כ- 7 בלבד. יישום אסטרטגיית גידור סיכונים אפקטיבית דורש פיזור גיאוגרפי והתייחסות לפערים אלו.
במקביל, ישראל מתמודדת עם אתגרים ייחודיים. המדיניות התקציבית המרחיבה, עם גירעון של 5.3% מהתוצר והערכות שיגיע ל-5.7% ב-2025, יוצרת דילמה קשה עבור בנק ישראל. המתח בין מדיניות מוניטרית מרסנת (ריבית 4.5%) לפיסקלית מרחיבה מחייב תכנון גידור סיכונים המותאם למציאות הישראלית. תוכלו להעמיק ולהרחיב את הידע שלכם בקריאת הסקירה החודשית שלנו.
בפרק, אנו מציעים אסטרטגיות השקעה פרקטיות למשקיעים הישראלים. אסטרטגיות גידור סיכונים אפקטיביות כוללות: הגדלת החשיפה למט”ח (ל-30%-35% מהתיק), השקעה בחברות ישראליות מוטות יצוא שמרוויחות מהיחלשות השקל, השקעה בסקטורים עמידים כמו ביטחון, אנרגיה ותשתיות, והימנעות מחברות עם רמות מינוף גבוהות.
אנו גם מנתחים את הסקטורים המומלצים לתקופה זו, כולל בנקאות אירופאית שרשמה עליות של 25%-30% מתחילת 2025, חברות בעלות כוח תמחור שמסוגלות להעביר עליות מחירים ללקוחות, וחברות עם חשיפה נמוכה לשרשראות אספקה גלובליות.
לסיכום, גידור סיכונים נכון בעידן מלחמת הסחר מחייב גישה דינמית ומושכלת. בפרק החדש של הפודקאסט, אנו מספקים מפת דרכים מקיפה שתעזור לכם לנווט את התיק בתקופה מאתגרת זו, לזהות הזדמנויות חבויות ולהגן על הנכסים שלכם בעולם המשתנה במהירות.
הצטרפו אלינו וצפו בפרק המלא.