גילאון וגורדון

גילאון וגורדון ב־GroupHug – אחרי הסערה: איך המלחמה עם איראן הפכה את ישראל לסיפור ההצלחה של 2025

האזינו דרך פלטפורמת השמע המועדפת עליכם

הנושאים בהם נעסוק:

    • המלחמה עם איראן והשלכותיה הכלכליות – כיצד מלחמה קצרה ואינטנסיבית השפיעה באופן מפתיע לטובה על השוק הישראלי, ומהם הנתונים הכלכליים יוצאי הדופן שנרשמו במהלכה ולאחריה.
    • השוק הישראלי מוביל את העולם – ניתוח מעמיק – הסיבות לזינוק של מדד ת”א 125, מנועי הצמיחה המרכזיים (בנקים, טכנולוגיה, שינוי תפיסת סיכון), והאם מדובר בבועה או בתיקון מחירים מוצדק.
    • התחזקות השקל – הזדמנות או איום? – ניתוח הסיבות להתחזקות השקל לרמה של 3.37 לדולר, השפעותיה על משקיעים ישראלים, והמגמות הצפויות קדימה.
    • מדיניות הריבית – מהפכה בפתח? – הסיכויים להורדת ריבית על ידי בנק ישראל בספטמבר, ההשפעות הצפויות על השוק הישראלי, ומדיניות הריבית של הפד האמריקאי.
    • ה-“Big Beautiful Bill” של טראמפ – מהפכה או בועה? – סקירה של החוק הפיסקלי הענק, השפעותיו הצפויות על שוקי ההון הגלובליים, וכיצד הוא יכול ליצור בועת נכסים.
    • מלחמת סחר גלובלית – המכסים של טראמפ על אירופה – סיום הקפאת המכסים ב-9 ביולי, התרחישים האפשריים (הסכם בזק או מלחמת סחר), וההשלכות על השווקים הגלובליים ועל השוק הישראלי.
    • אסטרטגיה מפורטת למשקיעים – המלצות מעשיות לניהול תיק ההשקעות בעידן של תנודתיות ושינויים, כולל התייחסות למניות ישראליות, חשיפה גלובלית, אג”ח, מזומן ומט”ח.
    • סיכונים עיקריים שיש לעקוב אחריהם – אכזבה בהורדות ריבית, האטה חדה בכלכלה האמריקאית, וסיכוני בועה עתידית.

שנת 2025 מסתמנת כשנת מפנה דרמטית עבור הכלכלה הישראלית. למרות אירועים גיאופוליטיים מאתגרים, השוק הישראלי 2025 מפתיע את העולם בביצועים מרשימים ומציג חוסן יוצא דופן. בפרק החדש של פודקאסט ההשקעות שלנו, “גילאון וגורדון”, התארחנו בפלטפורמת גרופהאג, דנו עם חברים מקהילת ההייטק הישראלית במגמות המרכזיות וכיצד השוק הישראלי 2025 הופך למוקד עניין למשקיעים גלובליים.

מלחמת 12 הימים מול איראן: זעזוע שהפך למנוף כלכלי

אירוע מרכזי שעיצב את חודש יוני היה המלחמה הקצרה אך האינטנסיבית עם איראן. באופן מפתיע, השווקים הגיבו באופטימיות כמעט מיידית. מדד ת”א נדל”ן זינק ב-17% ומדד הפיננסים עלה ב-16% במהלך תקופת הלחימה. עלות המלחמה הוערכה בכ-20 מיליארד שקל, כ-1% מהתוצר, פחות מהחששות הראשוניים. הסיבה העיקרית לכך היא סיוע אמריקאי שכיסה חלק ניכר מההוצאות הצבאיות. ההערכה היא שהפגיעה במתקני הגרעין האיראניים הסירה איום אסטרטגי ארוך טווח , מה שהוביל לירידה חדה בפרמיית הסיכון של ישראל. חברות הדירוג S&P ופיץ’ לא הורידו את הדירוג , וראינו זרימת הון משמעותית של 10 מיליארד שקל ממשקיעים זרים לבורסה בתל אביב. כל אלה תרמו באופן משמעותי לעוצמתו של השוק הישראלי 2025.

השוק הישראלי מוביל את העולם: גורמים לביצועים יוצאי הדופן

מדד ת”א 125 עלה ב-24.5% מתחילת השנה, הרבה יותר מה-S&P 500 שעלה “רק” ב-5.5%.

השוק הישראלי 2025 נהנה מ”סופה מושלמת של גורמים חיוביים”. נקודת הזינוק הייתה עמוקה לאחר המלחמה והמשבר הפוליטי של 2023-2024, ומניות ישראל נסחרו במכפיל רווח זול יחסית. הבנקים, המהווים כ-20% מהמדד, רשמו רווחי שיא וחלוקות דיבידנד נדיבות. הפוגה בעימות עם איראן ומעורבות אמריקאית שידרו למשקיעים שהסיכון הקיומי קטן. גם טכנולוגיה ישראלית במחירי דיסקאונט תרמה לזינוק. התמחור כיום, עם מכפיל רווח ממוצע סביב 25 ותשואת דיבידנד של כ-3% , מראה שלא מדובר בבועה, אך בהחלט במחיר שאינו זול.

התחזקות השקל והורדת הריבית: הזדמנויות ואתגרים

השקל התחזק לרמה של 3.37 לדולר, הרמה החזקה ביותר מזה כשלוש שנים. שקל חזק הוא אינדיקטור מצוין לאמון בכלכלה הישראלית ונותן לבנק ישראל מרחב להוריד ריבית. בנק ישראל צפוי להוריד את הריבית בספטמבר , כאשר הסיכוי לכך גבוה מאוד (80%). האינפלציה ירדה ל-3.1% והציפיות לאינפלציה ירדו ל-2% לחמש שנים. השוק כבר מתמחר ירידה ל-3.25% תוך שנה. התפתחויות אלו משפיעות באופן ישיר על השוק הישראלי 2025.

מלחמת סחר גלובלית ואסטרטגיית השקעה

ה”Big Beautiful Bill” של טראמפ, חוק פיסקלי ענק מעל 4 טריליון דולר , צפוי להשפיע על השווקים הגלובליים. בנוסף, ב-9 ביולי מסתיימת הקפאת המכסים שהטיל טראמפ על אירופה , מה שעלול להצית מלחמת סחר חדשה. מול תנודתיות כזו, אסטרטגיה מומלצת כוללת לקיחת רווחים חלקיים ממניות ישראליות , הגדלת חשיפה לשווקים מתעוררים ואירופה , ושמירה על נזילות. הבנת הסיכונים לצד ההזדמנויות היא המפתח לניהול מוצלח של תיק ההשקעות בשוק הישראלי 2025 והגלובלי. לסקירה מעמיקה יותר על המגמות הכלכליות והמלצות להשקעה, מוזמנים לקרוא את הסקירה החודשית המקיפה שלנו.

Scroll to Top
דילוג לתוכן