גילאון וגורדון

גילאון וגורדון ב-GroupHug – מכסים ואי ודאות: התהפכות הכלכלה האמריקאית והשלכותיה על שווקי ההון

האזינו דרך פלטפורמת השמע המועדפת עליכם

הנושאים בהם נעסוק:

    • פערי ביצועים בין שווקים גלובליים – ניתוח הפער המשמעותי בביצועי השווקים השונים מתחילת 2025: השווקים המתעוררים בעלייה של 7%, אירופה ב-6%, והשוק הישראלי במגמת התאוששות עם עלייה של 4.5%, לעומת ירידה של 3.5% במדד S&P 500.
    • פרדוקס שוק העבודה האמריקאי – בחינת הסתירה בנתוני התעסוקה: שיעור אבטלה יציב על 4.2% למרות עלייה בתביעות האבטלה והתכווצות התמ”ג ב-0.3% ברבעון הראשון.
    • משבר מכסי הסחר והסימנים להפשרה – ניתוח האירועים מאז “יום השחרור” שהכריז נשיא ארה”ב, השלכותיהם על השווקים, והסימנים הראשונים להידברות עם הודעה על שיחות סחר בין בכירים אמריקאים לסינים.
    • הפער בין ציפיות האינפלציה למציאות – ניתוח הסתירה בין ציפיות האינפלציה הגבוהות של הצרכנים (6.5%) לאינפלציית הליבה היורדת (2.6%) והשלכותיה על מדיניות הבנקים המרכזיים.
    • מדיניות הבנקים המרכזיים – בחינת הפערים בין הבנקים המרכזיים בעולם: הורדת ריבית באירופה (2.25%), יציבות ביפן (0.5%), והמתח בין טראמפ לפאוול בארה”ב, והשלכותיהם על המדיניות בישראל.
    • התאוששות מפתיעה בשוק הישראלי – ניתוח הגורמים לעלייה החדה של 4.5% במדד ת”א 125 באפריל, ובחינת הסיכויים להמשך מגמה חיובית זו חרף האתגרים הגיאופוליטיים.
    • אסטרטגיות השקעה בסביבת אי-ודאות – המלצות פרקטיות לניהול תיק השקעות בתקופה מאתגרת: חשיפה מדודה למניות, מח”מ בינוני-ארוך באג”ח ממשלתיות, ופיזור גיאוגרפי חכם.

חודש אפריל 2025 היה רווי תהפוכות בשווקים הפיננסיים, עם המשך מגמת אי-הוודאות שאפיינה את השווקים הגלובליים בחודשים האחרונים. התארחנו בפלטפורמת GroupHug בפני עובדים רבים מקהילת ההייטק הישראלית, שם ניתחנו את האופן בו ניהול תיק השקעות חכם בתקופת אי-ודאות כלכלית הופך לאסטרטגיה קריטית עבור משקיעים ישראלים.

מתחילת השנה, אנו עדים לפערים משמעותיים בביצועי השווקים השונים: בעוד מדד היורוסטוקס התחזק ב-6% והשווקים המתעוררים עלו בכ-7%, מדדי ארה”ב הציגו ביצועים שליליים – ה-אס.אנד.פי 500 איבד כ-3.5% מערכו והנאסד”ק צנח בכ-7%. בחודש אפריל ראינו התאוששות מרשימה במיוחד בשוק הישראלי, עם עלייה של 4.5% במדד ת”א 125, לעומת ירידה של 0.8% ב-אס.אנד.פי 500.

אחד הנושאים המרכזיים שניתחנו בפרק הוא הפרדוקס בכלכלה האמריקאית. התמ”ג האמריקאי התכווץ ב-0.3% ברבעון הראשון של 2025, ובמקביל אנו רואים עלייה בתביעות האבטלה, אך באופן מפתיע, שיעור האבטלה נותר יציב על 4.2%. פרדוקס זה מציב אתגר משמעותי לפדרל ריזרב, כאשר נשיא ארה”ב מפעיל לחץ ציבורי להורדת ריבית מהירה, בעוד הבנק המרכזי מוטרד מאינפלציה פוטנציאלית.

אירוע מרכזי בחודש אפריל היה משבר מכסי הסחר בעקבות ‘יום השחרור’ שהכריז נשיא ארה”ב. אולם בימים האחרונים אנו רואים סימנים ראשונים של הפשרה עם ההודעה על שיחות סחר בין בכירים אמריקאים לסינים בסוף השבוע. התפתחות זו עשויה להשפיע באופן מהותי על שרשראות האספקה הגלובליות ועל האינפלציה בטווח הקצר והבינוני.

נקודה מעניינת נוספת היא הסתירה בין ציפיות האינפלציה הגבוהות של הצרכנים (6.5%) לאינפלציית הליבה היורדת (2.6%), מה שיוצר דילמה מורכבת עבור בנקים מרכזיים בעולם. בעוד הבנק המרכזי האירופי ממשיך במגמת הפחתת ריבית (ל-2.25%, הפחתה שביעית בתוך שנה) ובנק יפן מותיר את הריבית ללא שינוי (0.5%), הפדרל ריזרב האמריקאי מוצא את עצמו בלב מתח פוליטי ומקצועי, מה שמשפיע גם על המדיניות המוניטרית בישראל.

בפרק, ניתחנו גם את שוק הנדל”ן הישראלי המציג תמונה מורכבת – עליית מחירי הדירות ב-7.5% בשנה האחרונה חרף עלייה במלאי, תופעה המקשה על בנק ישראל ויוצרת לחץ אינפלציוני נוסף.

לאור כל האתגרים הללו, הצגנו אסטרטגיות השקעה פרקטיות: חשיפה בינונית-נמוכה למניות, העדפת מח”מ בינוני-ארוך באג”ח ממשלתיות, וניצול הפוטנציאל של השוק הישראלי להפגין ביצועי יתר יחסית לשווקים הגלובליים. לצד זאת, זיהינו סקטורים עם פוטנציאל חיובי לעומת אלו שצפויים להיפגע ממלחמת הסחר.

לסיכום, אנו נמצאים בתקופה של אי-ודאות כלכלית ותנודתיות גבוהה, עם פערים גדלים בביצועי השווקים השונים בעולם. בסביבה זו, אסטרטגיית השקעה מגוונת, גמישה ומבוססת מחקר היא קריטית להצלחה. הפרק החדש מספק כלים מעשיים ותובנות עמוקות שיעזרו לכם לנווט את תיק ההשקעות בנוף הכלכלי המאתגר של 2025.

צפו בפרק המלא על מנת לקבל את מלוא התובנות והאסטרטגיות.

Scroll to Top
×

היי!

כתבנו לנו ב WhatsApp ונשמח לשוחח

× כתבו לנו ב WhatsApp
דילוג לתוכן